جاذبه های گردشگری شهرستان

مسجد نقشينه بیدگل: اين مسجد در داخل شهر و با وسعت 1000 متر مربع د رمحل درب مختص آباد قرار دارد اين مسجد كه به مسجد حاج قاسم نيز معروف مي باشد از بناهاي دوره سلجوقي است كه د ردوره صفويه گسترش يافته و بخشي از تزئينات ان نربوط به اوايل دوره قاجار است . در ايوان اين مسجد كتيبه خط ثلث با رقم محمد بيدگلي مورخ سال 1215ه ق وجود دارد. سي پاره كلام اله مجيد خطي كه هر كدام از آنها را يك نفر از زنهاي ساكن در اين محله در سال 1192 ه. ق وقف كرده اند. اين سمجد يك مجتمع فرهنگي در ئوره زنديه نيز معروف بوده سات . همچنين بعلت وجود نگارهاي زيباو نقاشيهاي ارزنده أي كه د راين مسجد وجود داشته است به مسجد نقشينه معروف شده است .

مجموعه قاضي آران : اين مجموعه مشتمل است بر مسجدجامع ـ بقعه مباركه پنج امامزاده از فرزندان حضرت امام محم باقر (ع) ـ حسينيه ـ آب انبار ـ بازارچه غربي و شرقي ـ كه از نظر زيارتي ؛ سياحتي تاريخي جاذبه هاي فراواني دارد. اين مجموعه در يكي از خيابانهاي پر تردد شهر و د رمحدوده أي بالغ بر 15000 متر مربع واقع شده است همچنين اين ساختمانها د رقرنهاي اوليه اسلامي و دوره صفويه قاجاريه بنا نهاده شده است

كاروانسراي تاريخي مرنجاب: قلعه تاريخي مرنجاب يكي از اطراقگاههاي مهم جاده اصلي ارتباطي وكاروان رواست كه كاروانهاي تجار ي وبازرگاني بين شهرهاي مركزي ايران و شهرهاي سمال يكشور از آن عبور ميكردند . اين كاروانسرا ز اوايل قرن يازدهم بدستور شاه عباس اول صفوي ساخته شده است .فاصله اين قلعه از مركز شهر حدود50 كيلومتر و وسعت آن نيز 1000 متر مربع مي باشد از ديگر مولفه هاي آن وجود آب قنات آبگير بيرون كاروانسرا و ايجاد يك پارك طبيعي در كنار درياچه شگفت انگيز نمك مي باشد.

درياچه نمك : اين درياچه در كوير مركزي ايران قرا رگرفته است كه در قسمتي از ان درياچه نمك قرار گفته است .موقعيت خاص درياچه مذكور و نحوه تشكيل چند ضلعيهاي منظم لانه زنبوري نمك جاذبه هاي فراواني ايچاد نموده است . درياچه نمك در فاصله 55كيلومتري شمال شهر آران وبيدگل قرار دارد و از دير باز جهت تامين نمك طعام مورد بهره برداري قرار گرفته است. يكي از جاذبه هاي فوق العاده جالب سياحتي اين منطقه است نحوه تشكيل چند ضلعيهاي منظم با ديواره هاي كريستالي و بلورين در سطح درياچه از چنان منظره چشم نوازي برخوردار است كه چنانچه ؛ راه ارتباطي ان تا حدودي ساماندهي شود مي تواند به يكي از پرجاذبه ترين مناطق سياحتي تبديل شود كما اينكه هم اكنون نيز صدها سياح وجهانگرد داخلي و خارجي بازديد مي كنند. مضافا اينكه ساير مناظر كويري و گياههاي مختلفي كه در اطراف آن مي رويد و بطور كلي از نظر اكوسيستم حائز اهميت است بويژه آنكه موضوع حيات وحش در منطقه ياد شده و عنايت به اين مطلب كه در حواله نيمه دوم شهريورماه تا مهرماه گروهيي از پرندگان مهاجر بخصوص (فلامينگوها) به اين منطقه روي مي آروند منطقه ياد شده زيستگاه حيوانات مختلفي مي باشد كه در مجموع منطقه مورد نظر را بعنوان يكي از جاذبه هاي جامع سياحتي مطرح مي سازد.

مسجد جامع نوش آباد : اين مسجد در داخل شهر نوش آباد و با وسعت 1500 متر مربع بنا شده است . بناي تاريخي مسجد جامع نوش آباد يكي از بناهاي دوره سلجوقي كه درزمان صفويه مرمت و توسعه يافته است مناره آجري اين مسجد در نوع خود بسيار جالب و ديدني است (نماسازي سطح جانبي مناره ) با استفاده از آجر معمار هنرمند آن با اختلاف سطح كه بين آجرها ايجادنموده است باعث شده تا ‘آيه مباركه العلم عنداله بخط بنائي و بسيار زيبا درهاي چوبي مسجد نيز متعلق به دوره صفويه وداراي كتيبه هاي خط ثلث مورخ به سال 1133ه. ق مي باشد.

دشت كوير و بندريك : منطقه وسيعي در شمال شهر آران وبيدگل با تپه هاي حجيم و مرتفع ريگ(90 متر) يكي از جاذبه هاي بسيار جالب توريستي شهرستان آران وبيدگل مي باشد دشت كوير و ويژگيها و خصوصيات منحصر به فرد موود ر كوير شمالي شهر آران وبيدگل وجود انواع گياهان و بقاياي قلعه ها و ساختمانهاي قديمي موجود وپرندگان مهاجر وبطور كلي منظره چشم انداز تپه هاي مرتفع ريگ يكي از جاذبه هاي بسيار جالب سياحتي و گردشگري شهرستان آران وبيدگل است كه مسير يكي از راههاي منشعب از جاده معروف ابريشم و راه كارواني قديمي شمال به جنوب كشور نيز از اين منطقه عبور كرده است

كاروانسراي شاه عباسي ابوزيدآباد : اين قلعه كه داراي ساختمانهاي قرينه همديگر و مستحكم و صد در صد قابل استفاده كار فرهنگي وسياحتي است ودر مركز شهر ابوزيدآبادقرار دارد. بناي ساختمان به عصر صفويه وشاه عباس برميگردد.

كوههاي يخاب : در بخش كويرات شهرستان آران وبيدگل رشته كوههاي يخاب وجوددارد كه باعث شگفتي و تعجب است در قلب رشته كوههايي وجود دارد كه در تابستان نيز هواي خشك وسردي دارد و داراي شكار (آهو) نيز ميباشد.

قلعه كرشاهي : اين قلعه از خشت و گل ساخته شده است و هم اكنون از آثار برجاي مانده از زمان قاجار است . اين قلعه يكي از قلعه هاي مهم سردار حسين كاشي يكي از راهزنان و ياغيان دوره رضاخان بوده و هنوز آثار گلوله هاي توپ در نبرد نيروهاي دولتي و نيروهاي سردار حسين كاشي در اين قلعه برجاي مانده است .

 

جمعه 10 فروردین ماه 1403
ورود |عضويت
  كاربران حاضر در سایت
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 297
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 297

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2606612
Visitors بازديد هاي امروز: 1302
Visitors بازديد هاي ديروز: 2000

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/10 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا