مشكلات بخش دام شهرستان

 

کمبود نقدینگی : دامدار همیشه به تعاونی بدهکار است و جهت تهیه آذوقه دام با کمبود سرمایه در گردش مواجه است. تعاونی نقدینگی کافی ندارد ، نسیه یا با تهیه وام و موارد مشابه میخرد ، علوفه تولیدی گرانتر از بازار آزاد تهیه میشود، از طرفی دامدار شیر را تحویل میدهد علوفه میگیرد ، قیمت علوفه جوابگوی نیازش نیست و با افزایش هزینه ها همیشه بدهکار است. و مجبور است با تعاونی این کار را ادامه بدهد و بیشتر در قرض فرو رود. تا...

دامدارانی که قسمتی از علوفه را خود تولید میکنند یا کار دومی دارند اجباراٌ از جای دیگر نیاز های خود را تامین میکنند و وضع بهتری دارند و اینها اندک هستند.

سرمایه در گردش مخصوص اینکار نیست و یا خیلی کم است و برای کل شهرستان و حدود 2500 دامدار جوابگو نیست و یا دیر بدست ایشان میرسد.(کلاٌ حدود 500 میلیون و در ماههای 10-11) و آن موقع هم علوفه گران شده و کارآیی ندارد مگر برای بدهکاران.

قیمت شیر: در این منطقه با خشکسالی های اخیر که تاثیر زیادی روی کاهش دام و نتیجتاٌ کاهش تولید گذاشته از طرفی تاثیر چندانی روی افزایش قیمت شیر نداشته. درصورتی که در مقایسه با شهرستانهای برخوردار دیگر استان و غیره این منطقه با مشکلات بیشتری مواجه و هزینه های بیشتری متحمل تولید میباشد چون تهیه علوفه با بی آبی و از طرفی خرید از مناطق دیگر هزینه های اضافه بیشتری دارد.

کمکهای دولت ، شرکت پشتیبانی و ... درصد ناچیزی از قیمت ها را تاثیرگذار است که آنهم برای دامدار محسوس نیست و تورم و بازار اقتصادی امان دامدار را بریده است.

کارخانه شیر کاشان شیر تولیدی را از قیمت تعیین شده دولت کمتر میخرد ، تعاونی و تعدای از گاوداران بزرگ مجبورند برای قیمت بالاتر به کارخانه کاله که در شمال کشور فعالیت میکند رجوع و شیر را تحویل بدهند تا مبلغی بیشتر بگیرند و آنهم هزینه بر است و مشکلات خود را دارد. جالب است بدانید بمحض کمک های دولتی کارخانه کاشان قیمت شیر را پائین تر اعلام میکند و دامدار که نمیتواند شیر خود را انبار کند مجبور است سکوت کند و جالبتر که بدانید کارخانه شیر را از شهرستانهای همجوار و گاوداریهای بزرگتر که اضافه تولید دارند با نرخ بیشتری میخرد و در مواقع لازم از شیر خشک استفاده میکند.

مرغداران: از یک میلیون قطعه ظرفیت مرغداریهای گوشتی و 350 هزار قطعه مرغداریهای تخمگذار همیشه 30درصد فعال و مابقی بعلل مشکلات اقتصادی و کمبود نقدینگی و پائین بودن قیمت تولید نسبت به هزینه ها تعطیل میباشد و اخیراٌ تعدای ورشکست و مرغداری خود را حراج کرده اند.

ثابت نبودن قیمت ذرت و سویا و وابستگی تولید به خارج ، کاهش یکدفعه این مواد در اواسط دوره تولید مرغدار ارا مجبور به تهیه آن به هر نحو که شده از مرغداریها و یا مکانهای پر رفت و آمد میکند و آنهم باعث شیوع بیماریها و تلفات سنگینی که اخیراٌ منطقه با آن روبرو بوده میشود و دست آخر متضرر شدن مرغدار و استفاده آقایانی که این امر را انحصاری کرده اند برای وارداتش و هرچه بگویند آنطور بایست باشد و ...

نیجتاٌ مرغداری موفق است که اول دوره کل خوراک مورد نیاز را تامین و نقدینگی کافی داشته باشد و این افراد خیلی معدودند.

لازم است بدانید سرمایه در گردش مخصوص مرغداران طی 15 سال گذشته در بانک کشاورزی 200 میلیون تومان و 2 سال قبل همین مقدار در تعدای بانک دیگر بوده است . در حالی که هر قطعه مرغ با احتساب 10 هزار تومان هزینه تولید و یک میلیون قطعه مرغ گوشتی فقط ، نیاز به نزدیک 10 میلیارد سرمایه در گردش میباشد که اگر 30 درصد آنهم تامین شود کافی است.

مرغداران حاضرند مواد اولیه خوراک مرغداری را دولت تامین نماید و بدون واسطه تحویل بگیرند و گوشت حاصله را با قیمت تمام شده و سود مناسب تحویل دهند که این هم تضمین تولید و هم تولید کافی و کاهش نرخ بازار را در پی خواهد داشت و هم به نفع تولید کننده و به نفع مصرف کننده است.

نیروی کار: لازم است بدانید شهرستان با 2500 واحد دامداری 80 هزار راس گوسفند – 20 هزار راس گاو 80 واحد مرغداری و... از 6 کارمند در سالهای گذشته هم اکنون یک نفر باقیمانده و کار ایشان متحمل یک نفر است و نه اضافه کاری و یا فوق العاده دیگری جبران نشده.

 

جمعه 31 فروردین ماه 1403
ورود |عضويت
  كاربران حاضر در سایت
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 173
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 173

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2643044
Visitors بازديد هاي امروز: 244
Visitors بازديد هاي ديروز: 2113

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/31 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی آران و بیدگل
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا